Patiëntverhaal #1: Werd van der Horst over zijn amputatiewond en PLASOMA – video 

Werd van der Horst, diabetes-patiënt: veelbelovende behandeling met PLASOMA 

Patiënt Werd van der Horst en Ingrid Ruys, diabetes podotherapeut Máxima MC in Veldhoven vertellen over de behandeling van een groot gat tussen de eerste en de vierde teen van Werd’s voet. Twee tenen zijn geamputeerd en daarbij is ook veel extra weefsel weggehaald. Deze grote wond wordt behandeld met PLASOMA, met voorspoedig resultaat. Werd ervaart de behandeling als pijnloos en heel eenvoudig. 

Ingrid Ruys: “Ik zie echt vooruitgang in de wond, de wondsluiting gaat buitengewoon goed.” 

Bekijk de video voor informatie over de behandeling en de wond: 

Werd van der Horst en Ingrid Ruys

Werd vertelt over het ontstaan en de impact van een grote wond 

“Ik heb diabetes, dan is de bloeddoorstroming door de kleine vaatjes slecht. Afgelopen zomer viel ik op vakantie van mijn fiets. Ik had allerlei schaafwonden, onder andere op mijn teen. Ik ging toen zelf met pleisters aan de slag. Na een tijdje werd mijn teen zwart. Toen ik hier naar liet kijken bleek de teen al niet meer te redden. Dezelfde maand nog werd deze geamputeerd. 

Na enkele weken bleek er een infectie die oversloeg op een volgende teen en een bot. Er volgde direct een tweede operatie om die teen ook weg te halen, samen met een groot gebied eromheen. Dat deed enorm pijn. Met zo’n wond mag je niet lopen, er mag totaal geen druk op komen. Dan moet je ineens de hele dag zitten met je voet omhoog op een bankje. Dat is heel lastig om vol te houden. Ik ben altijd bezig met fietsen en wandelen en heb een grote tuin om in te werken. Dat kon ineens niet meer, ik kon ook mijn hond niet meer uitlaten.”  

Werd krijgt de kans om mee te doen in een klinische studie van Plasmacure met PLASOMA koud plasma behandeling. Vol enthousiasme vertelt hij over het effect: 

“Afgaand op de medische professional zie ik dat zij verbaasd is hoe goed de wond herstelt. De wond moet van onderuit dichtgroeien en dat gaat in een enorm tempo. Ik ben bijzonder tevreden over het resultaat.  

Als de wond dicht is pak ik mijn oude leventje weer op. Gewoon het normale leven: regelmatig op de fiets stappen, op de golfbaan staan en mijn kinderen bezoeken die wat verder weg wonen. Daar kijk ik naar uit.” 

Wilt u meer weten over PLASOMA koud plasma behandeling? Patiënten en behandelaars kunnen hier informatie aanvragen.

Deze video is gemaakt in november 2021. De wond is inmiddels gesloten en Werd heeft zijn actieve leven weer op kunnen pakken.

terug naar overzicht

still_Werd_Ingrid