PLASOMA bestaat uit 

een koud plasma pad en een koud plasma pulser

 

PLASOMA koud plasma pad is flexibel en wordt gefixeerd op de wond. Na één druk op de knop zal de koud plasma pulser het koud plasma onder de pad genereren. De huidige pad heeft een actief koud plasma gebied met een diameter van 3 cm. Deze maat is geschikt voor de meeste diabetische voetulcera en voor open beenwonden. Meerdere formaten koud plasma pads zullen in de loop van de tijd worden ontwikkeld.

 

PLASOMA koud plasma pulser zendt een elektrische stroom naar de pad om het koud plasma te genereren. De voortgang van de behandeling kan op het display worden gevolgd. De koud plasma pulser is intelligent: hij bewaakt continu het behandelproces en stopt de behandeling automatisch in het geval van onregelmatigheden.

PLASOMA koud plasma behandeling

Onder de koud plasma pad wordt koud plasma in de wond gemaakt. De pad is verbonden met de pulser die energie naar de pad stuurt om koud plasma te maken. Dan begint de behandeling die 2 minuten duurt. Na behandeling wordt de pad verwijderd en weggegooid. De procedure wordt regelmatig herhaald totdat de wond is genezen. Naast PLASOMA koud plasma behandeling vindt standaard wondzorg plaats.

3 icoontjes met tekst: Behandeling is veilig, goed te verdragen en past in regulier consult. Behandelkosten zijn laag.

PLASOMA kenmerken en voordelen

  • Effectief: krachtig plasma met elektrisch veld + elektrische stroom direct in de wond 
  • Veilig: gesloten systeem zodat plasma niet kan ontsnappen + tegenelektrode die een gedefinieerd retourpad garandeert 
  • Gebruiksvriendelijk: 2-minuten, handsfree. Gemakkelijk in te passen in bestaande behandelregimes 
  • Draagbaar: geschikt voor gebruik in kliniek en thuis 
  • Veelzijdig: meerdere indicaties incl. diabetische voet ulcera, been ulcera, decubitus wonden, brandwonden, post-operatieve wonden, etc.. Flexibele behandelregimes (bv 1x / 2x per week)