Toekenning subsidie Horizon 2020

Het is fantastisch dat de EIC Accelerator Grant toegekend is. Hiermee kunnen we namelijk een grote klinische studie ontwikkelen om het positieve effect op de wondgenezing van de belangrijkste typen chronische wonden aan te tonen. Onze focus ligt de komende tijd op het verzamelen van meer data en kennis via klinische studies. Dit brengt ons weer een stap dichter bij de patiënten, daar zijn we heel blij mee.

De EU heeft veel vertrouwen in onze innovatie. De jury noemt PLASOMA een zeer innovatieve koud plasma oplossing die, als je het vergelijkt met bestaande of concurrerende oplossingen voor wondgenezing, verder gaat dan het allernieuwste. Hierbij keek de jury ook naar het kostenplaatje, gebruikersgemak en voordelen voor de samenleving. Gemiddeld genomen werden de beoordelingscriteria beloond met ‘Zeer goed’ tot ‘Uitstekend’. 

Horizon 2020 is het grootste EU-programma voor onderzoek en innovatie, bedoeld om bedrijven met kansrijke innovaties te helpen tijdens de opstartfase. De Europese Unie wil zo de concurrentiepositie van Europa in de wereld verbeteren. 

terug naar overzicht

Flag European Union in blue with yellow starts
This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 953462.