Plasmacure is winnaar voorronde Gelderland Zorginnovatieprijs 2020

29 januari 2020 – Auteur: Kim van Baal, Health Valley Netherlands.

Winnaar van de voorronde in Gelderland voor de nationale Zorginnovatieprijs is geworden: PLASOMA van Plasmacure. Deze innovatie gaat door naar de finale op 12 maart tijdens het Health Valley Event in Pathé in Nijmegen. SUP ontving een wildcard en maakt alsnog kans om winnaar te worden. Zij worden de komende maand wellicht uitgekozen uit de andere voorgedragen wildcard genomineerden.

Winnaar Plasmacure

Bas Zeper Founder & CEO van Plasmacure, liet in hun inspirerende videopitch zien hoe het koud plasma product, PLASOMA, chronische wonden, zoals diabetische voetwonden, doorligwonden en open beenwonden helpt te genezen met een koud plasma.

Koen van den Hurk, innovatiemanager bij Health Valley, mocht de winnaar namens de jury bestaande uit de innovatiemanagers van Health Valley, bekendmaken: “PLASOMA is echt het voorbeeld hoe technologie het verschil kan maken voor de patiënt. Het door middel van koud plasma genezen van chronische wonden, is nog niet eerder op deze wijze toegepast. Dat is uiteindelijk van grote toegevoegde waarde voor de patiënt en daarom hebben we deze oplossing genomineerd,” aldus van den Hurk.

terug naar overzicht

Logo Health Valley Netherlands