Plasmacure benoemt Wilfred den Hartog als CEO om groeiambities te versnellen

Wereldwijd hebben 140 miljoen mensen chronische wonden. Moeilijk genezende wonden hebben een grote impact op kwaliteit van leven. Plasmacure heeft een unieke en gepatenteerde oplossing ontwikkeld op basis van koud plasma om dit probleem aan te pakken: PLASOMA. De klinische resultaten zijn veelbelovend: 60% van de moeilijk sluitende wonden van gemiddeld 65 weken oud is genezen binnen gemiddeld 13 behandelingen en 7 weken. Met deze resultaten op zak en een toenemend aantal behandelaars die in Nederland werken met PLASOMA, is het bedrijf toe aan versnelde commerciële groei en internationale expansie.

Om deze groeistrategie succesvol vorm te geven en te stimuleren, is Wilfred den Hartog benoemd tot CEO van Plasmacure BV. Hij volgt Bas Zeper op, de oprichter van Plasmacure, die zijn rol als CTO zal blijven vervullen.

Wilfred heeft meer dan 17 jaar internationale ervaring in Gezondheidszorg en MedTech. Hij begon zijn carrière bij Philips Healthcare waar hij verscheidene functies bekleedde in Nederland, Singapore en Australië. Zijn laatste opdracht was bij Organ Assist, waar hij startte als CCO om commerciële activiteiten te versnellen. In 2017 werd hij daar CEO. In die rol haalde hij kapitaal op en voltooide met succes de verkoop van het bedrijf in 2020 aan een wereldspeler in de markt.

Wilfred den Hartog, CEO:

“Plasmacure heeft een solide basis met CE-gecertificeerde producten, uitmuntende klinische data en niet te vergeten een zeer competent en gedreven team. Ik zie ernaar uit om, samen met ons team en partners, de gestelde groeiambitie te realiseren, zodat we onze oplossing op wereldschaal kunnen aanbieden en zo mensen met chronische wonden te helpen. Dat is uiteindelijk waar we het voor doen!”

Jeroen Cammeraat, voorzitter RvC:

“Wilfred heeft een schat aan ervaring op het gebied van medische technologie en in het succesvol laten groeien van een onderneming in het commerciële stadium. Als CEO leidde hij met succes de opschaling en internationale groei van het door Venture Capital gesteunde bedrijf Organ Assist, wat resulteerde in de overname door het aan Nasdaq genoteerde wereldwijde orgaantransplantatiebedrijf Xvivo Perfusion AB. Het bestuur en onze investeerders zijn zeer verheugd dat Wilfred zich bij Plasmacure voegt als CEO en samen met oprichter Bas Zeper en het team het enorme potentieel van PLASOMA wondzorgoplossing gaat brengen.”

Bas Zeper, founder, CTO, voormalig CEO:

“Ik ben zeer trots op wat we met dit bevlogen team hebben bereikt: een prachtig product met uitmuntende klinische resultaten. Dit brengt ons bedrijf in de volgende fase, de brede uitrol in de wereldmarkt. Mijn droom is dat we onze missie kunnen waarmaken: wereldwijd genezen van chronische wonden. Ik ben heel blij met Wilfreds komst en verheug me erop om samen met hem de volgende stappen te gaan zetten.”

Over Plasmacure

De MedTech onderneming Plasmacure is een spin-off van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) met zijn lange staat van dienst op het gebied van de opwekking en toepassing van koud plasma. Het bedrijf werd in 2014 opgericht door Bas Zeper. PLASOMA is gepatenteerd en CE-gecertificeerd. PLASOMA is te koop in Europa.

PLASOMA-oplossing voor wondzorg maakt gebruik van koud plasma, een geïoniseerd gas, om wondgenezing te stimuleren door koud plasma direct in de wond te brengen. De behandeling is eenvoudig uit te voeren door een wegwerppad aan te brengen voor slechts enkele minuten behandeling. Chronische wonden zijn een grote last op de gezondheidszorg aangezien iedere 30 seconden iemand, ergens ter wereld, een voet door amputatie verliest. Meer dan 80% van deze amputaties wordt veroorzaakt door diabetische voetwonden. Met jaarlijkse kosten voor wondzorg wereldwijd van $200 biljoen is het Plasmacure’s doel om chronische en complexe wonden te genezen op de simpelste en meest kosteneffectieve manier.

In 2021 is Plasmacure een nieuwe fase ingegaan met Europese investeringen. Een nieuwe financieringsronde in een consortium met NextGen Ventures, Topfonds Gelderland (waarvan Oost NL fondsmanager is), European Innovation Council (EIC) en Credenti B.V. (een groep informele investeerders) maakt het voor Plasmacure mogelijk klinische studies uit te voeren en commercialisering te starten. Plasmacure is bezig met het werven van aanvullende financiering van een nieuwe investeerder om samen met het EIC Fund en bestaande aandeelhouders mee te investeren. In Nederland lopen op het moment grote gerandomiseerde gecontroleerde onderzoeken om aanvullende klinische gegevens te verzamelen bij verschillende ziekenhuizen zoals Radboudumc, Alrijne ziekenhuis, Máxima Medisch Centrum en bij wondzorgcentra zoals Wond Expertise Centrum Oosterhout en Zuyderland in Limburg. De eerste resultaten zijn veelbelovend en in lijn met de initiële data zoals gepubliceerd in het Journal of Woundcare in september 2021.

JWC Article cold plasma treatment

Het vakblad Journal of Wound Care is wereldwijd het officiële vakblad voor verenigingen op gebied van wondgenezing. Afgelopen september (Vol. 30, Issue 9) is een artikel van Plasmacure gepubliceerd over de veelbelovende resultaten van 20 case studies:

De eerste 20 behandelde wonden waren gemiddeld 65 weken oud en werden gemiddeld 8 weken behandeld. 60% Van de wonden is genezen binnen gemiddeld 7 weken en 13 behandelingen.

Resultaten van diverse case studies zijn na te lezen.

Het artikel in Journal of Wound Care kan alleen met abonnement bekeken worden. Je kunt ook een case study rapport aanvragen.

terug naar overzicht

20220225 Plasmacure groepsfoto_groen_LRstrook_web (1)