Plasmacure | Bedrijf
21478
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-21478,page-parent,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Plasmacure

Wij zijn een medtech startup in Eindhoven en hebben in korte tijd met een toegewijd team van ondernemers en specialisten een innovatieve behandelmethode voor genezing van chronische wonden ontwikkeld: de koud-plasma pleister. Dit is een elektronische pleister die ervoor moet zorgen dat de wond sneller en beter geneest tegen minder kosten dan bij huidige technieken. Wij werken vanuit onderlinge inspiratie en gedeelde kennis aan dit nieuwe product. Momenteel loopt er een klinische pilot op basis van een prototype bij het VUmc in Amsterdam, onder leiding van dr. Edgar Peters en dr. Louise Sabelis. Deze pilot geniet financiële steun van het Diabetisch Fonds Nederland. Het prototype zal doorontwikkeld gaan worden tot een CE gemarkeerd product.

De business-case en commerciële strategie worden in meer detail uitgewerkt, waarna onder onze begeleiding een uitgebreide klinische trial zal worden uitgevoerd in diverse wondklinieken in Nederland. Plasma Medicine ‘Plasma Medicine’ is een nieuw toepassingsgebied voor koud-plasma gasontladingen die we in de natuur kennen als (bol)bliksem. De bekendste industriële toepassing is de TL-lamp. Een gecontroleerde gasontlading in lucht boven een wond zal de aanwezige pathogenen doden, de microcirculatie van bloed bevorderen en de celdeling stimuleren. In diverse wetenschappelijke publicaties worden goede initiële resultaten gemeld na dagelijks herhaalde behandeling van probleemwonden.

Lees over Plasmacure op de pagina In de media en in Foot Notes.

Team

Het team

Bas Zeper, Founder & Director
“Ik ben al jaren bezig met het product en met het opzetten van dit bedrijf. Dat ondernemende is wat mij drijft. Toch, het team dat er nu achter staat, dat geeft me het meeste voldoening. Een gezamenlijk doel geeft focus, het maakt het werken daaraan leuker en makkelijker. En juist ook het samen zijn, het feit dat het híer gebeurt, dat geeft energie. Zeker wanneer we straks dat doel behalen.”

Paulien Smits, Biomedical Officer
“Vanuit biomedisch oogpunt ben ik betrokken bij alle fases: van idee tot product. Ik heb een grote rol in de klinische pilot, maar denk ook mee over bijvoorbeeld kwaliteitsmanagement. Juist die verschillende werkzaamheden maken mijn werk leuk; bij een start-up krijg je veel mee van wat er allemaal in het bedrijf gebeurt. De combinatie van een duidelijke maatschappelijke waarde en een heel erg concreet product in het vizier, dat maakt mijn werk erg inspirerend.”

Sofie Baselmans, R&D Project Manager
“Doelgericht werken, voortgang bewaken, schakelen met partners – dat zijn belangrijke aspecten van mijn werk. Om dat goed te doen, is productkennis nodig, zodat ik mensen kan begeleiden in het werk en zien wat er nodig is voor een volgende stap. De CE certificering en algemeen kwaliteitsmanagement zijn belangrijk voor Plasmacure. Ik kijk wát hier nodig is en begeleid de inrichting van het proces. Ik zie ook echt toekomst in het product én in het bedrijf. Daarom voel ik me ook echt bevoorrecht, dat ik hier mag werken!”

Rob Verbakel, Financieel Adviseur
“Sinds juli 2016 ben ik bij Plasmacure betrokken als financieel adviseur. De energie binnen het team is positief en stimulerend. Samen hebben we hard gewerkt en goede stappen gezet om deze club een succes te maken. Met veel plezier lever ik hier een bijdrage aan.”

Partners