Plasmacure | In de media
21480
page-template,page-template-blog-large-image-whole-post,page-template-blog-large-image-whole-post-php,page,page-id-21480,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Plasmacure wint Gerard & Anton Award

Voor het vierde jaar op rij zijn vandaag de tien meestbelovende startups-to-watch uit de regio Brainport Eindhoven bekendgemaakt. Het evenement op woensdag 12 juli trok meer dan 200 mensen naar de Oude Rechtbank – en was daarmee helemaal uitverkocht. Net als vorig jaar kregen tien startups uit het innovatieve Eindhoven High Tech Ecosysteem de Gerard & Anton Awards, genoemd naar de twee broers die Philips eind jaren negentig hebben opgericht.

 

Volgens de jury (bestaande uitRuud van Iwaarden, Bert-Jan Woertman, Mark de Greeff, Gijs Willemsen, Saskia Romero, Hilde de Vocht, en Staf Depla) zullen deze tien startups in de komende 12 maanden grote stappen doen en daarom zijn ze “startups-to-watch”.

 

De jury over Plasmacure:

“Hoogspanning en bliksem op wonden? Dat klinkt gevaarlijk. Maar Plasmacure heeft bewezen dat het kan en werkt. En heeft daarmee een oplossing voor genezen van chronische wonden. Als u weet dat er jaarlijks in Nederland 20% van de aan diabetes gerelateerde chronische voetwonden resulteert in een amputatie, dan begrijpt u waarom Plasmacure hier vandaag een award krijgt.”

 

Lees meer:

 

 

Foto: E52

Kennislink: Bliksem gaat voetproblemen van mensen met diabetes te lijf

Wondjes en blaren leiden bij mensen met diabetes tot ernstige problemen en vaak zijn amputaties onvermijdelijk. Het is een groot verborgen probleem. Een slimme sok en een speciale pleister die werkt als een soort bliksem moeten uitkomst bieden. NEMO Kennislink ging op bezoek bij het VUmc en het Diabetes Fonds waar ze voetproblemen met koud plasma te lijf gaan om infecties en amputaties te voorkomen.

 

“Ik hoop dat je een sterke maag hebt”, zegt hoofd infectieziekten Edgar Peters van het VUmc. Hij is er als specialist natuurlijk zelf wel aan gewend, maar voor veel leken is het toch even schrikken als je de voetwonden ziet. Hij laat een voet zien met aan de onderkant een grote scheur, die lijkt op een opening van de grond na een aardbeving. Aan de bovenkant is de grote teen amper nog herkenbaar, omdat die kleiner is dan de andere tenen, waar ook weer wondjes op zitten. Een foto van de voet is hier te bekijken.

 

Het is een van de vele voorbeelden van een voetwond bij iemand met diabetes. Het is niet alleen een onsmakelijk gezicht, maar ook gevaarlijk. Voetwonden onder mensen met diabetes zijn een grotendeels verborgen probleem. Ze hebben hier een grotere kans op dan iemand die de ziekte niet heeft, vanwege een hoge glucosewaarde in hun bloed, waardoor zenuwschade ontstaat. Vaak hebben ze ook geen gevoel meer in hun voeten, waardoor ze een wond niet opmerken.

 

Lees het volledige artikel op Kennislink.

Hannover Messe
Nederlandse startups presenteren zich aan de wereld op de Hannover Messe. #internationaalzakendoen

Opslået af RTL Z Business på 24. april 2017


Hannover Messe: Nederlandse startups presenteren zich aan de w…

Water maken uit urine? Wonden genezen met een slimme pleister? Deze Nederlandse startups doen het. #internationaalzakendoen

Opslået af RTL Z Business på 24. april 2017