Plasmacure | Pilot
22105
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-22105,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Klinische pilot door VUmc

De behandeling en het product van Plasmacure verkeren nog in onderzoeksfase. Het VUmc in Amsterdam voert momenteel een klinische studie uit naar de veiligheid en de (praktische) haalbaarheid. Hieronder vindt u meer informatie voor deelnemers en zorgprofessionals.

Op dit moment zoeken wij nog deelnemers voor dit onderzoek.

Informatie voor deelnemers van de pilot

De behandeling richt zich op wondgenezing en op het voorkomen van infectie van de wond door bacteriën, om daarmee de kans op uitbreiding van de wond en (ernstige) complicaties te minimaliseren.

Wie kan meedoen?

U kunt deelnemen aan het onderzoek wanneer u voldoet aan de volgende criteria:

  • U heeft diabetes mellitus.
  • U heeft een voetwond kleiner dan 3cm.
  • De wond vertoont geen tekenen van infectie.
  • U gebruikt geen geïmplanteerde elektronische hulpmiddelen (bijv. pacemaker).
  • U bent niet zwanger.
  • U heeft geen kanker.

Over het onderzoek

Deelname aan dit onderzoek betekent dat u op onze polikliniek in Amsterdam behandeld zal worden, gedurende 10 dagen in 2 weken. Hierbij wordt de wond gedurende 1 minuut blootgesteld aan koud plasma. Op behandeldag 1, 5 en 10 wordt de hoeveelheid bacteriën in de wond gemeten door het afnemen van een kweek, voorafgaand aan en na de behandeling. Tevens zal bij elk bezoek de wond beoordeeld worden.

Achtergrond van het onderzoek

Het gebruik van koud plasma is een nieuwe methode om het risico op infectie te verkleinen en wonden te helpen genezen. Plasma is een vorm van gas met daarin ionen, UV-licht en reactief zuurstof en stikstof. Uit proefopstellingen met reageerbuisjes en dieren blijkt deze techniek een scala aan ziekmakende bacteriën te doden en het de genezing van wonden te stimuleren. In deze klinische pilot wordt de veiligheid en (praktische) haalbaarheid van het gebruik van deze nieuwe techniek onderzocht.

Vergoeding

Reiskosten die u ten behoeve van de studie maakt, worden vergoed. Voor grotere afstanden geldt; wanneer u opziet tegen de reisduur en -kosten streven wij er naar om samen met u een gepaste oplossing te vinden. Verder zult u voor dit onderzoek geen financiële compensatie krijgen.

Contact voor aanmelden en vragen

Mocht u vragen hebben over dit onderzoek of wilt u deelnemen, dan kunt u zich gerust wenden tot een van de onderzoekers:

Revalidatiearts Rimke Lagrand (r.lagrand@vumc.nl, 06-2326 2970)

Revalidatiearts Louise Sabelis (l.sabelis@vumc.nl, 020-444 4444, sein nr. 6513)

Internist Edgar Peters (e.peters@vumc.nl, 020-444 4309, sein nr. 7425)

Informatie voor zorgprofessionals

Meer informatie vindt u in brief aan zorgprofessionals.