Plasmacure | Behandeling
21476
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-21476,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

De wond

Op de voet is een beginnende wond aanwezig die het risico loopt om zich te ontwikkelen tot een chronische wond. In de figuur is een wond op de hiel aangegeven, in principe kan de flexible pad overal op de voet geplaatst worden.

Naar ziekenhuis

De patient komt onder behandeling van de gespecialiseerde wondzorg, bij een ziekenhuis of bij een gespecialiseerde podotherapeut. Een multidisciplinair team besluit over te gaan tot behandeling met de koud-plasma pad omdat de wond zich daar goed voor leent, en omdat het een goede aanvulling is op de standaard diabetisch voet wondzorg.

Behandeling

De behandeling vindt plaats in de eerstelijnszorg, meest waarschijnlijk door de podotherapeut waar de patient al komt voor zijn voetzorg. Deze plaatst de pleister over de wond, sluit de pulser aan en start de behandeling van 1 minuut. De behandeling is pijnloos. Na afloop wordt de pleister verwijderd, krijgt de wond de gebruikelijke nazorg, en kan de patient weer naar huis.

Dagelijkse herhaling

De patient gaat weer naar huis of naar zijn werk, en kan zijn dagelijks leven gewoon vervolgen. Dit is een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van leven. Hij komt wel iedere dag terug voor de herhaling van de behandeling.

Aantal behandelingen

De behandeling zal net zo lang herhaald worden totdat de wond dicht en genezen is. Dit zal gemiddeld na 10 à 20 behandelingen het geval zijn.

Resultaat

De wond is genezen, en de voet vergt de normale nazorg en aandacht die iedere patient met diabetes moet betrachten.